Lépjen be a TV-zés világába!
2017. augusztus 19. szombat 03:29

A Kolónia – Városi túlélés-kísérlet

2010-02-12 14:47

Megosztás

Katasztrófa bármikor, bárhol bekövetkezhet. - Egy terrorcselekmény, egy elszabadult vírus, természeti katasztrófa vagy háború, és az addig ismert világ megszűnik létezni.

A Discovery Channel vadonatúj sorozata, a Kolónia az évtized városi túlélés-kísérlete. A modern világ egyik legfontosabb kérdése, hogy hogyan boldogulnánk luxuskörülmények és a minket kiszolgáló gépek nélkül, képesek lennénk-e összefogni a túlélés érdekében? A sorozatnak a Haitit megrázó földrengés is aktualitást ad.
A Kolónia nem más, mint egy 10 hétig tartó, ellenőrözött kísérlet, melyből kiderül, mire van szükség egy, az emberiséget sújtó katasztrófa bekövetkezte után a túléléshez, az újjáépítéshez.
A kísérletben 10 önkéntes vesz részt. A szereplőket neveltetésük és tudásuk alapján válogatták, a csoport (elvileg) pontosan reprezentálja a modern világ fejlett társadalmait. A csapat Los Angelesen külvárosában, egy 4650 m2-es elhagyatott, patkányoktól és galamboktól hemzsegő csarnokban éli át a világégés utáni állapotokat.
A sorozat világát honvédelmi szakértők, mérnökök és pszichológusok tervezték meg. Se víz, se áram, teljes elszigeteltség, melynek fogságában úgy kell élhető társadalmat létrehozniuk, hogy semmi másra nem támaszkodhatnak saját képességeiken, egymáson és a környéken található romokon, elhagyott eszközökön kívül.
Az önkénteseknek a kísérlet során a legnehezebb, és mégis legalapvetőbb, feladatokkal kell szembenézniük, melyek váratlan erőfeszítésekre kényszerítik mindannyiukat. Egy víztisztító berendezés vagy egy zuhanyzórendszer megépítése, napenergiával működő tűzhely és üvegház létrehozása, a biztonsági rendszer megalkotása a kreativitás, az intellektus és a fizikai erő számára egyaránt kihívást jelent.