Lépjen be a TV-zés világába!
2019. február 17. vasárnap 18:29

„Azt csinálhatom, amit szeretek”

2013-03-04 15:34

Megosztás

Bálizs Anett, a Jóban Rosszban főnővére gyerekkora kora óta a színészet bűvöletében él: akár egy piros lámpánál is képes dalra fakadni.

Korábban nyilatkozta, hogy egészen korán eldöntötte: színésznő lesz. Mi hatott önre?

Sokat jártam színházba az anyukámmal. Nagyon megtetszett ez a világ, a díszletek, a kosztümök. Sokat ábrándoztam egy-egy előadás után, de akkor mégsem mertem komolyan arra gondolni, hogy ebből valaha is valóság lehet. (Zalaegerszegi lány vagyok, a Hevesi Sándor Színház a „megfertőződésem” helyszíne.) Aztán mégis egészen hamar bekövetkezett. Általános iskolás koromban magánénekórákra jártam, így értesültem arról, hogy énekeseket keresnek a színház kórusába, ahová be is kerültem.


Már önmagában az is hatalmas élmény volt, hogy a művészbejárón mehetek be, nem pedig a főbejáraton! Belekóstolhattam a színház világába, ami belülről is magával ragadott. Ekkor döntöttem el, hogy ezt akarom csinálni.

Merre vitte tovább az útja?

16 éves koromtól három évadot töltöttem a színházban, aztán felköltöztem Budapestre, és beiratkoztam Gór Nagy Mária színitanodájába. Közben folyamatosan dolgoztam, meg válogatásokra, meghallgatásokra jártam. Úgy képzeltem, hogy tanulmányaim befejezése után be tudok kerülni egy színházba. Akár vidékre, akár a fővárosba – csak színház legyen!
De aztán a sors mégis máshogy hozta. Elmentem a Jóban Rosszban castingjára is, és beválogattak a sorozatba. Maholnap hat éve, hogy Fanni nővért játszom.

Mit hoztak, mit jelentenek ezek az évek?

Éppen ma beszélgettünk egyik kollégámmal a forgatásokról, a sorozatbeli munkáról. Az volt az apropó, hogy Sallai Nóri vigyorogva, kicsattanó örömmel lépett be... Közhelynek hangozhat, hogy állandóan ezt mondjuk, de ez valóban egy nagyon jó csapat, családias, baráti hangulatban dolgozunk. A kérdésre válaszolva: nagyon sokat tanultam, miközben azt csinálhatom, amit szeretek.

Mennyit forgat egy héten?

Ez változó. Vannak intenzívebb és lazább időszakok. Mostanság kevesebbet vagyok előtérben, Betty és Tamás atya van a színen... De a Jóban Rosszban felvételei mellett más munkára is jut időm: elég sokat szinkronizálok és színpadon is játszom: az Újszínház A gyertyák csonkig égnek című előadásában van most szerepem.

Szívesen lenne gyakrabban színpadon?

Nagyon szeretnék, hiszen mégiscsak ez volt, ami felkeltette bennem a színészet utáni vágyat. Ám a tévézés is fontos számomra – egyiket sem szeretném kizárni az életemből.

Színésznőként ügyel a külsejére, olvashattuk, hogy még orrplasztikát is bevállalt. De mondjuk egy szerep kedvéért mennyit lenne hajlandó változtatni magán?

A hajamtól nem szívesen válnék meg... Bár, ha A nyomorultak című musicalben játszhattam volna Anne Hathaway helyett, akkor gondolkodás nélkül levágattam volna! (nevet) A hollywoodi filmekben egy szerepért olykor jelentős súlyváltozást vállalnak a színészek. Valószínűleg egy ilyen kérés is alaposan gondolkodóba ejtene, bár lenne olyan szerep, amiért ezt is megtenném.

Ha nem is átváltozva, de mi az, amire azonnal igent mondana?

Énekesként kezdtem, talán emiatt is állnak hozzám nagyon közel a musicalek, a zenés szerepek. Az előbb említett A nyomorultak, illetve a Jekyll és Hyde a kedvenceim, ezekben bármikor örömmel játszanék.

A teljes interjút elolvashatot a SzínesRTV-ben!

 

Háká