Lépjen be a TV-zés világába!
2019. július 16. kedd 01:56

Ilyen tehetségkutató még sehol sem volt!

2014-08-19 12:30

Megosztás

Augusztus 18-tól mindenki sztárrá válhat, ugyanis kezdetét vette hazánk úttörő tehetségkutatója, a Ki mit Tube, melynek sajtótájékoztatóján minden apró részletről lerántották a leplet.

Csattogtak a fényképezőgépek, amikor Hajós András, a tehetségkutató moderátora megnyitotta a rendezvényt. Rengeteg újságíró volt kíváncsi a Ki mit Tube legfontosabb tudnivalóira. A terem tömve volt, talán csak egy hely maradt szabadon, ami Fluor Tomira várt, ugyanis a népszerű énekes a budapesti dugó miatt késett a robogójával. Ennek ellenére Hajós András a tőle már-már megszokott jó hangulattal kezdte el a sajtótájékoztatót és egyben a versenyindító akciót.

A sajtótájékoztatón a zsűritagok és a szervezők is jelen voltak (Fotó: kimittube.444.hu)
A sajtótájékoztatón a zsűritagok és a szervezők is jelen voltak (Fotó: kimittube.444.hu)

Hogy miért az? Mert augusztus 18-tól minden vállalkozó szellemű és feltűnési viszketegségtől szenvedő ember, kortól, nemtől és produkciótól függetlenül sokkolhatja, vagy éppen kápráztathatja el a zsűri tagjait – akikről nemsokára többet beszélünk. Előtte azonban a kezdeményezés ötletéről érdemes pár szót megemlíteni. A Ki mit Tube – nem meglepő módon – a YouTube-on zajlik, a Google szakmai támogatásával. A keresőóriás mellett, a Vodafone, a Red Lemon Media és a 444.hu is jelentősen kivette a részét a tehetségkutató létrejöttéből.

 
Mind a négy cég képviselője kiemelte, hogy óriási fantáziát lát a Ki mit Tube-ban, és azonnal beleszerettek az ötletbe. Az, hogy havi szinten 1 milliárd ember használja globálisan a legnagyobb videómegosztót, melyre percenként 100 órányi videót töltenek fel, csak tovább fokozta a lelkesedést.
És akkor a zsűri. Mielőtt még sokan arra gondolnának, hogy ismeretlen, vagy kevésbé ismert emberek értékelik a videókat, gyorsan le kell szögeznünk, hogy ez nem így van. A versenyzők produkcióit ugyanis Puzsér Róbert (kritikus), Sárközi Gyula (koreográfus), Saiid (rapper), Fluor Tomi (rapper), Péterfy Bori (énekesnő-színésznő), Mondik Noémi (képzőművész), Puskás Peti (énekes), Ács Dani/Tamás Bence Gáspár (újságírók), Szirmai Gergő (Magyarország egyik legismertebb YouTube sztárja) és Kovács Patrícia (színésznő) értékeli majd.

A zsűritagok már készen állnak (Fotó: kimittube.444.hu)
A zsűritagok már készen állnak (Fotó: kimittube.444.hu)

Szóval, aki nem bírja a kritikát, annak fel kell kötnie a nadrágot. Az biztos, hogy Puzsér Róbert senkinek sem fog kegyelmezni. „Manapság már mindenki zsűritagnak minősül, hiszen nincs olyan ember, aki ne nézné a YouTubeot. De valljuk be, hogy abból a 100 órából, amit percenként feltöltenek, 99 és fél óra szar, ugyanis az internet egy pöcegödör, de ez nem azt jelenti, hogy nincs benne kukorica vagy igazgyöngy. Van egy 10-es lista, amin a 2 és a 8 közötti produkciók érdektelenek, ugyanis a 2-es alatt vannak az igazán szarok, a 8 felett pedig a jók” – mondta a kritikus.


Fluor Tomi
talán nem lesz ennyire kemény a versenyzőkkel, hiszen ő pontosan tudja azt, hogy milyen érzés pozitív, illetve negatív kritikát kapni a YouTube kommentelőktől.
„Büszke vagyok arra, hogy nem kellett semmilyen hátszél a médiától, és örülök annak, hogy a videómegosztó segítségével váltam ismertté. Már gyerekként is sok videót töltöttem fel magamról. Az volt célom, hogy olyan zenéket csináljak, amiket jó hallgatni a bulikban, az viszont biztos, hogy a rádiók nem rakták volna be azokat. A leendő versenyzőknek csak annyit üzenek, hogy imádom a különc és fura produkciókat!”


Ha valaki, akkor Puskás Peti biztosan átérzi azt, hogy milyen elindulni egy tehetségkutatón. A Megasztár 3 felfedezettje külön felhívta a figyelmet arra, hogy mekkora lehetőséget lát a YouTube-ban és a Ki mit Tube-ban. „Kevesen tudják, de a The Biebers két tagjára is a videómegosztón találtunk rá. Érdekelt, hogy a magyar zenészek milyen videókat töltenek fel magukról. Így került a képbe Gerendás Dani és Füstös Bálint. Kétségtelen, hogy mára a YouTube vált a legnagyobb színpaddá, így biztos vagyok benne, hogy rengeteg tehetséget ismerhetünk meg a tehetségkutatónak köszönhetően” – fogalmazott a Sziget fesztivál fáradalmait éppen kipihenő énekes.


Ha a zsűritagok szavai mégsem lennének elég vonzóak, akkor a nyeremények hallatán, talán mégis sokan kipróbálják magukat. A győztes ugyanis egy Seat Ibiza autóval és egy millió forinttal gazdagodik, sőt még a Google londoni központjába is ellátogathat. De a szervezők nemcsak a végső győztesre, hanem a top5 többi versenyzőjére is gondoltak, akik egyedi mobilinternet előfizetést kapnak a Vodafone-tól.

Már a sajtótájékoztatón is jó volt a hangulat (Fotó: kimittube.444.hu)
Már a sajtótájékoztatón is jó volt a hangulat (Fotó: kimittube.444.hu)

Kedvet kaptál hozzá? Akkor csak annyi a dolgod, hogy a maximum 5 perces videódat feltöltöd a verseny honlapjára – ahol még több részletet olvashatsz –, és várod a zsűritagok kommentjeit, akik folyamatosan figyelik a produkciókat. Tehát irány a világháló és a világ legnagyobb színpada. Ki tudja, lehet, hogy közületek kerül ki Magyarország új sztárja (vagy éppen az új bikicsunáj)!