Lépjen be a TV-zés világába!
2018. május 20. vasárnap 11:36

Rekordot döntött a Rising Star

2015-02-10 17:13

Megosztás

A tehetségkutató döntő előtti utolsó fordulójára rekordszámú néző volt kíváncsi.

Hamarosan eldől, ki nyeri a TV2 falemelős tehetségkutatóját, múlt szombaton már a döntőbe jutásért énekeltek a versenyzők. Az efféle fokozódó izgalmak rendszerint jót tesznek a nézettségnek, így volt ez most is, a Rising Star ugyanis eddig egyetlen adásával sem tudott annyi nézőt a képernyők elé ültetni, mint a múlt vasárnapi utolsó elődöntővel.

rising star C döntősök

Míg tartott az X-Faktor, addig a két rivális show szórakoztató kötélhúzást játszott: hol egyik, hol másik vitte a hétvégét, s vele akár az egész hetet. Az RTL show-jának végével azonban, úgy tűnik, a nézők letudták a tehetségkutató-szezont, mert azóta, hiába maradt igazi versenytárs nélkül, a Rising Star nem tudott igazán kimagasló közönségarányt produkálni, a hétvégék többnyire lapos nézőszámokat produkáltak, sem a botrányba fulladt Játék határok nélkül, sem az eurovíziós dalválasztó nem tudott kimagasló számokat hozni, és rendre a Barátok közt epizódjai nyerték a heti nézettségi versenyt.

Ezen változtatott az elmúlt héten a célegyenesbe fordult Rising Star, melyre még soha ennyi néző nem volt kíváncsi: rekordnak számító, közel másfélmilliós (egészen pontosan 1 485 408-as) nézőszámával nyerte a vasárnapi nézettségi versenyt mindkét mérési csoportban (18-49, 4+), ezzel a teljes lakosság körében a hét legnézettebb műsora lett. A show-nak jól sikerült a közönség bevonása is: több mint egymillió szavazat érkezett be a versenyzőkre.A show eredményét továbbra is inkább az idősebb korosztály adatai javítják: a 18-49-es korcsoportra szűkítve a mérést csak a harmadik helyet szerezte meg két Barátok közt-epizód mögött. Az e heti döntő pedig szintén komoly nézettségre számíthat, a háromórás döntő első felében legalábbis mindenképpen, mert ekkor az RTL Klub egy B-kategóriás vígjátékot tűz műsorra, 21 órától viszont az utóbbi évek egyik legmenőbb mozijával, az Eredettel még megszorongathatja a TV2-t.
 
Adatok: Nielsen közönségmérés, képek: TV2

Lola