Lépjen be a TV-zés világába!
2019. február 17. vasárnap 19:58

Havas Henrik nem is Havasként született

2015-03-18 18:30

Megosztás

A tévés személyiség, aki az utóbbi időben a SportKlub 3 menet Havas Henrikkel című műsort vezeti, kulisszatitkokat osztott meg az életével kapcsolatban.

Havas Henrik Rokobauer Henrik néven látta meg a napvilágot. A tévés általános iskolai bizonyítványában is ez a név szerepel, de később áthúzták és fölé írták az időközben felvett Havas nevet. – Óbudai sváb család vagyunk, édesapámnak szóltak a munkahelyén, hogy érdemes lenne nevet változtatnia – mondta Havas Henrik.

havas

A még pontosabb elnevezés azonban a dr. Havas Henrik lenne, hiszen a gépjármű villamossági műszerész végzettség után jogi diplomát is szerzett, bár a doktori címét soha nem használta. – Szegedre akartam menni a jogi karra, de oda nem vettek fel, így Budapesten jártam egyetemre. Bosszúból visszamentem Szegedre tanítani: összesen 18 évet oktattam azon az egyetemen, ahová diákként nem kellettem – tette hozzá.

A televíziós nem csak beszél a sportról, apja futballistának szánta, ifjúkorában pedig komolyan elgondolkodott azon, hogy talán a kosárlabda lehet a jövője. – 183 centis magasságommal picinek tűntem a langaléták mellett, de 160 centi magasra is fel tudtam ugrani és jó csuklóm volt. Sajnos nem láttam át kellőképpen a pályát, az edző szerint buta voltam a játékhoz, így abbahagytam – említette Havas.

A SportKlub műsorvezetője két dologtól irtózik: az őszibarack héjától és a nyers hústól. – Feleségem 43 év házasság után sem hiszi el, hogy undorodom az őszibarack héjától, ha csak beszélnem kell róla, már rosszul vagyok. A nyers húst pedig egyszerűen nem vagyok hajlandó megérinteni – egészítette ki.
 

Havas Henrik unokái Spanyolországban élnek, és a tévés az elmúlt időszakban többször elgondolkodott azon, hogy feleségével maga is kiköltözik, szeretne több időt a gyerekekkel tölteni. – A SportKlub felkérése is sokat nyomott a latba, hiszen régóta akartam sportműsort készíteni, sőt, régebben sportriporternek készültem. Ez most sikerült, így a spanyolországi tervek egy kicsit tolódnak, de egyszer biztosan nekiindulunk és ott töltünk pár hónapot – mondta Havas.
 
A műsorvezető minden csütörtökön 19:30-tól jelentkezik a SportKlubon a 3 menet Havas Henrikkel című talk-show-val.