Lépjen be a TV-zés világába!
2019. augusztus 21. szerda 05:08

Meghalt Van Williams, a Zöld Darázs megformálója

2016-12-06 10:30

Megosztás

A színészt 82 éves korában érte a halál.

 
Veseelégtelenség következtében tegnap elhunyt Van Williams amerikai színész, aki legismertebb szerepét, Britt Reid, vagyis a Zöld Darázs karakterét az 1966-67 között készült kultikus akció- és krimisorozatban játszotta az utolérhetetlen Bruce Lee oldalán.
 
Teljes nevén Van Zandt Jarvis Williams 1934-ben a Texas állambeli Fort Worth városában született és színészkedni az '50-es évek elején kezdett. Közel 35 éves pályafutása során mintegy 45 tévés produkcióban játszott, ezek egyebek mellett a Lawman, a General Electric Theater, a Bourbon Street Beat, a Surfside 6, a 77 Sunset Strip, a The Tycoon, az Adam West főszereplésével készült Batman, a Mission: Impossible, a Westwind, a San Francisco utcáin, a The Red Hand Gang és a How the West Was Won című sorozatok voltak.
 
Utolsó szerepét az 1979-es The Rockford Files című krimi- és drámasorozatban játszotta, és habár ezt követően visszavonult a színészettől, az 1993-as A Sárkány - Bruce Lee élete készítőinek felkérésére vendégszerepelt a filmben, néhai kollégája és barátja, Bruce Lee emlékére. Az életrajzi alkotásban Williams a Zöld Darázs rendezőjeként tűnik fel.
 
Forrás: Variety