Lépjen be a TV-zés világába!
2019. február 17. vasárnap 19:53

Filmhosszúságúak lesznek a Trónok harca utolsó részei

2017-07-03 11:10

Megosztás

Legalábbis a sikersorozat hangmérnöke szerint, aki egy rajongói találkozón hintett el új infót a nyolcadik évaddal kapcsolatban.

 
A rajongóknak még nagyjából két hetet kell várniuk a Trónok harca (Game of Thrones) hetedik évadára, amely a legutolsó trailer alapján minden korábbinál mozgalmasabbnak és látványosabbnak ígérkezik.
 
Az új szezon részeiről már néhány hete megtudhattuk, hogy mennyire hosszúak lesznek, mire most immár az utolsó évad epizódjainak játékidejéről is érkezett infó, méghozzá nem is akármilyen.
 
A hétvégén a Tennessee állambeli Nashville városában rendezték meg a Con of Thrones elnevezésű rajongói találkozót, amelyen a jelenlévő alkotók közül a sorozat hangmérnöke, Paula Fairfield egy panelbeszélgetés során úgy fogalmazott
 
"a nyolcadik évad epizódjai akár 80 percnél is hosszabbak lehetnek"
 
azaz elérhetik az egész estés filmek játékidejét is. Miként arra Fairfield rámutatott, a Trónok harca eddigi leghosszabb epizódja a hetedik évad fináléja lesz, amely egyúttal új mintát is jelent majd a hátralévő részekre nézve.
 
Természetesen a nyolcadik évad még nagyon a jövő zenéje, így egyelőre nem érdemes mérget venni Fairfield szavaira. Mindazonáltal a szakember azt hivatalosan is megerősítette, hogy az új rekorderként közelgő hetedik szezonzáró végül 82 perces lesz, azaz 13 perccel fogja megjavítani az eddigi leghosszabb rész: a The Winds of Winter (A tél szelei) című legutóbbi évadfinálé csúcsát.
 
A korábbiaktól, de a legrövidebbnek beígért nyolcadiktól is eltérően hét epizódból álló hetedik évad az amerikai premierrel egy időben: július 17-én fog startolni a magyar HBO-n és az HBO GO-n.
 
Forrás: Vulture