Lépjen be a TV-zés világába!
2019. augusztus 21. szerda 04:57

A férfi, aki szeret

L' uomo che ama

színes, magyarul beszélő, olasz filmdráma, 2008., hossz: 103 perc

Mit érez az a férfi, akit elhagyott a szerelme? És mi történik akkor, ha a férfi rájön, hogy többé már nem szerelmes és ideje pontot tenni a kapcsolat végére? Az a szerelem, amit Robert (Pierfrancesco Favino - Angyalok és démonok) érez, az abszolút szerelem - az a fajta, amely életed minden momentumát örömmel tölti fel vagy szilánkokra törheti a szíved. Egy különleges film a szenvedélyről - egy férfi szemszögéből, akit elhagynak és aki elhagy valakit: aki egyszerre elkövető és áldozat.

Az a szerelem, amit Robert érez, az abszolút szerelem – az a fajta, amely életed minden momentumát örömmel tölti fel vagy szilánkokra törheti a szíved. Egy különleges film a szenvedélyről – egy férfi szemszögéből, akit elhagynak, és aki elhagy valakit: aki egyszerre elkövető és áldozat. A drámát Maria Sole Tognazzi rendezte.

Szerinted?

Te szereted az olyan drámákat, amik egy férfi szemszögéből mutatják be a szerelmi csalódást?

Igen Nem

Szereted?

 

Szereplők

  • Pierfrancesco Favino (Roberto)
  • Michele Alhaique (Carlo)
  • Kseniya Rappoport (Sara)
  • Glen Blackhall  

Stáb

  • rendező: Maria Sole Tognazzi
Vetítések

Vasárnap

Filmbox Plus - 09.01. 22:55

Péntek

Filmbox Plus - 09.13. 02:35

Péntek

Filmbox Plus - 09.27. 02:35

Extrák

Info

Maria Sole Tognazzi

Maria Sole Tognazzi (born 2 May 1971) is an Italian film director.

Info

Marisa Paredes

María Luisa Paredes Bartolomé (born 3 April 1946 in Madrid), known professionally as Marisa Paredes, is a Spanish actress.

Info

Monica Bellucci

Monica Anna Maria Bellucci (Città di Castello, Umbria, 1964. szeptember 30. –) olasz színésznő, modell.
Monica Bellucci az olaszországi Città di Castellóban született. Nagyon jól tanult, ügyvéd szeretett volna lenni, azért kezdett el modellkedni, hogy ki tudja fizetni a tandíját a Perugiai Egyetemen. A modellkedéssel keresett nagy jövedelem és az utazások megváltoztatták elképzeléseit a jövőjéről, és abbahagyta a jogi tanulmányait. 1988-ban Milánóba költözött. Az Elite modellügynökséggel aláírt egy szerződést és rögtön népszerűvé vált.

Karrierje[szerkesztés]
1989-ben Monica Párizsban és New Yorkban is híres lett. A Dolce & Gabbana és a francia Elle Magazin címlapjain szerepelt. Színésznő szeretett volna lenni, ezért abba a színiiskolába járt, amely a modellek között nagyon népszerű volt, Laetitia Casta, James King és Ines Sastre is tanult itt. 1990-ben a televízióban mutatkozott be a Vita coi figli című filmben, majd a Brigantikban). 1991-ben a La Riffa című filmben Francesca szerepét játszotta, majd Drakula gróf feleségét alakította az 1992-es Drakula című filmben. Olyan sikeres lett, hogy ezután már válogathatott a filmszerepekben. 1996-ban César-díjat nyert a Szerelmi fészekben nyújtott alakításáért, aminek köszönhetően megerősíthette színésznői karrierjét. Ezt követően több olasz és francia filmben is feltűnt. Az Ostinato destino (The Heroes) című filmben ő alakította I Miticit 1994-ben, később 1995-ben játszott a Palla di neve című filmben.
A nemzetközi áttörést a 2000-ben bemutatott Maléna hozta meg számára. Az Oscar-díjas Giuseppe Tornatore által rendezett drámában egy álmos szicíliai kisváros mindennapjait ismerhetjük meg. Maléna a kisváros szépe. Nemrég költözött ide, a férje a fronton van, és amikor csak végigmegy az utcán, férfiak vágyakozó tekintete és feleségek irigy pletykái kísérik minden lépését. Ám ahogy az évek telnek, Malénának szembesülnie kell a könyörtelen valósággal. A film hatalmas siker lett és többek között jelölték Oscar-díjra, a legjobb operatőr és a legjobb eredeti filmzene kategóriában.
2001-ben A farkasok szövetsége című filmben, 2002-ben a Visszafordíthatatlan című thrillerben szerepelt férje, Vincent Cassel oldalán. 2003-ban a Mátrix – Újratöltve és a Mátrix – Forradalmak filmekben Persephone szerepében tűnt fel. Ezeket több mérsékeltebb sikerű film követte, mint a Nap könnyei Bruce Willis oldalán, vagy a Kémek között. 2004-ben Mel Gibson őt kérte fel nagyszabású filmje, A passió egyik főszerepére. A Jézus utolsó óráit feldolgozó filmben Mária Magdolna szerepét játszotta. A film bevételi rekordot döntött: nemzetközi összesítésben 611 400 000 USD; az USA-ban 370 782 930, Olaszországban (ahol forgatták) kb. 19 939 336 € volt és 2004 húsvétján világszerte ez volt a legnézettebb film.[1] és több díjat nyert. A passió sikere után egy kaland-fantasy filmben, a Grimmben szerepelt Matt Damon oldalán. 2007-ben tért vissza Amerikába, Clive Owen partnereként szerepelt a Golyózápor című akciófilmben. Ezután egy időre felhagyott a filmezéssel, mert családalapításra készült. 2009-ben tért vissza a vászonra a Pippa Lee négy élete című filmben. 2010-ben ismét gyermekáldás elé nézett és csupán egy filmben tűnt fel, a Nicolas Cage főszereplésével készült A varázslótanonc című fantasy-filmben.

Magánélete[szerkesztés]
Magánéletével kapcsolatosan mindig szűkszavú, annyit azonban tudunk, hogy 1990-től, huszonöt éves korától körülbelül fél évig,[2] az olasz fotós, Claudio Basso volt a férje. 1996-ban a Szerelmi fészek forgatásán ismerte meg Vincent Cassel francia színészt. Házasságukból két kislány született: Deva (2004) és Léonie (2010).

Az agnoszticizmus hívének vallja magát. A színésznő 2013 augusztusában jelentette be, hogy 14 év házasság után elválik férjétől. Azt már korábban bevallották, hogy nyílt házasságban éltek, ahogy Bellucci fogalmazott, nem várhatta el a férjétől a hűséget úgy, hogy olykor hónapokra külön voltak a forgatások miatt.

Imdb

Monica Bellucci

Monica Anna Maria Bellucci was born on September 30, 1964 in the Italian village of Cittŕ di Castello, Umbria, the only child of Brunella Briganti and Pasquale Bellucci. She originally pursued a career in the legal profession. While attending the University of Perugia, she modeled on the side to earn money for school, and this led to her modeling career. In 1988, she moved to one of Europe's fashion centers, Milan, and joined Elite Model Management. Although enjoying great success as a model, she made her acting debut on television in 1990, and her American film debut in 'Bram Stoker' (qv)'s _Dracula (1992)_ (qv). Her role in the French thriller _L'appartement (1996)_ (qv), shot her to stardom as she won the French equivalent of an Oscar nomination. Other credits include _Malčna (2000)_ (qv), _Under Suspicion (2000)_ (qv) and _Le pacte des loups (2001)_ (qv).

Info

Olaszország

Olaszország (hivatalosan Olasz Köztársaság; olaszul Italia, hivatalosan Repubblica Italiana) független ország Dél-Európában, amely magába foglalja a Pó-folyó völgyét, az Appennini-félszigetet és a Földközi-tenger két legnagyobb szigetét, Szicíliát és Szardíniát illetve számos kisebb szigetet. Északnyugatról Franciaország, északról Svájc és Ausztria, északkeletről Szlovénia, keletről az Adriai-tenger, délről a Jón- és a Földközi-tenger, nyugatról pedig a Tirrén- és a Ligur-tenger határolja. Területén található két enklávé, San Marino és a Vatikán, de Olaszországnak exklávéja is van, méghozzá Svájcban Campione d’Italia néven.
Az olaszok saját országukat e neveken említik: lo Stivale (a Csizma), il Belpaese (a Szépország) vagy la Penisola (a Félsziget).
Olaszország számos jól ismert, befolyásos európai kultúra otthona volt, például az etruszkoké, a görögöké és a rómaiaké. Fővárosa, Róma, történelmi világváros mint az ókori Róma és a katolikus egyház bölcsője. Több mint 3000 éven keresztül az itt élő népek népvándorlásokat és inváziókat szenvedtek el, pl. a középkorban a germánok, kelták, frankok, szaracénok és normannok által. Itália egyesítése (1870) előtt több hercegségből (pl. Firenze, Milánó, Pisa) és köztársaságból (pl. Velence, Genova, Amalfi), valamint a pápai államból állt, ezen városállamok részvételével háborúk pusztítottak. Az olasz monarchia és a világháborúk alatt az állam rengeteg konfliktuson esett át, mielőtt megalakult a mai Olasz Köztársaság.

Olaszország ma a magasan fejlett országok közé tartozik a világ 8. legnagyobb GDP-jével és a 17. legnagyobb emberi fejlettségi indexével. A G7 tagja, az Európai Unió és a NATO egyik alapítója.

Info

Pierfrancesco Favino

Pierfrancesco Favino (August 24, 1969) is an Italian actor. He is known outside of his home country for his role in The Chronicles of Narnia: Prince Caspian and World War Z.