Lépjen be a TV-zés világába!
2019. augusztus 21. szerda 05:55

Könnyű nőcske

Easy A

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 2010., hossz: 89 perc

Olive (Emma Stone) hétköznapi lány, nem nagyon tűnik ki a többiek közül. Ráadásul a fiúkkal is hadilábon áll. Aztán egyszer csak egy véletlen hazugság, majd az ebből születő pletyka a népszerűségi lista legfelső fokára emeli. A hírek szerint ugyanis puszta könyörületből szexuális szolgáltatásokat nyújt mindazoknak a sulitársainak, akiknek nem jutott barátnő, és ezt cikinek érzik. Ám egy idő után már nem csak ez áll a hazugságok hátterében. Olive maga is rájátszik a hirtelen jött hírnévre. További álhírekkel táplálja az egyre burjánzó pletykaáradatot: néhány dollárért bárki felvághat azzal, hogy vele jár – ő nem fogja megcáfolni őket. Az üzlet felpörög, s hamarosan az egész iskola, lassan az egész város tud az erkölcstelen lányról. Sőt a szülein (Stanley Tucci, Patricia Clarkson) kívül egy nagyon kedves, régi barátja (Penn Badgley) fülébe is eljut a pletyka. Olive egyre jobban belegabalyodva a hazugságok hálójába kezd igencsak lehetetlen helyzetbe kerülni. Épp ezért kieszel egy tervet, hogy véget vessen az áldatlan állapotnak...

Szerinted?

Te is segítenél a lúzer fiú barátaidon?

Igen Nem

Szereted?

IMDB: 7.1

Szereplők

  • Emma Stone (Olive)
  • Amanda Bynes (Marianne)
  • Lisa Kudrow (Mrs. Griffith)
  • Penn Badgley (Woodchuck Todd)
  • Malcolm MacDowell (Igazgató)
  • Thomas Haden Church  
  • Patricia Clarkson (Anya)
  • Stanley Tucci (Apa)

Stáb

  • rendező: Will Gluck
Vetítések

Péntek

Filmcafé - 09.06. 19:10

Vasárnap

Filmcafé - 09.08. 10:25

Extrák

Info

Amanda Bynes

Amanda Laura Bynes (1986. április 3.)[1] amerikai színésznő. Love Wrecked

Imdb

Amanda Bynes

Amanda Laura Bynes was born on April 3, 1986, in Thousand Oaks, California, the youngest of three children of Lynn (Organ), a dental assistant, and Richard Bynes, a dentist. Her mother is from an Ashkenazi Jewish family and her father is of Irish and Polish descent. Amanda became interested in acting and performing from the age of three, when she would say her older sister Jillian's lines with her while she performed in plays. It was from then on that her family and friends knew that she would be a star someday. Her acting debut was in 1996, when she auditioned for and got the role as a newcomer on _"All That" (1994)_ (qv). Right away, she became very popular as people enjoyed her acting in skits, especially Ask Ashley, where she played a little girl running an advice column who would get very angry every time she read a letter. In 1999, 13-year-old Amanda was given her own variety show, _"The Amanda Show" (1999)_ (qv), in which she starred in all of the skits except Totally Kyle. In 2001, she co-starred with 'Frankie Muniz' (qv) in _Big Fat Liar (2002)_ (qv) as Kaylee, Jason's friend who helps him prove that he really did write the essay "Big Fat Liar" and regain his father's trust. It was also in 2001 that she began dating 'Taran Killam' (qv) from _"The Amanda Show" (1999)_ (qv) and _Big Fat Liar (2002)_ (qv), who is four years and two days older than she is. She also won a Nickelodeon Kids' Choice Award and, at age 15, _"The Amanda Show" (1999)_ (qv) ended its run. In 2002, she began co-starring with 'Jennie Garth' (qv) in _"What I Like About You" (2002)_ (qv) as Holly, a 16-year-old girl who moves in with her sister after their father decides to move to Japan. She also celebrated her Sweet 16th birthday and got her driver's license on April 3, 2002. In 2003, Amanda won two KCA Awards and starred as Daphne, a girl searching for her father, in _What a Girl Wants (2003)_ (qv) with 'Colin Firth' (qv) and 'Kelly Preston' (qv) as her parents. She continued acting in _"What I Like About You" (2002)_ (qv) and broke up with Taran. On April 3, 2004, Amanda celebrated her 18th birthday on the 17th Annual KCA Awards, where she won an award for best actress for her role in _What a Girl Wants (2003)_ (qv). She graduated from Thousand Oaks High School's independent study program on June 10, 2004, and filmed _Love Wrecked (2005)_ (qv) in 2004. A prodigiously talented comedienne, she promises to have a lifelong career.

Info

Emma Stone

Emma Stone (Scottsdale, Arizona, 1988. november 6. –) Oscar-díjas és Golden Globe-díjas amerikai színésznő. Eleinte különböző tévésorozatokban tűnt fel, mint a Médium. 2008-ban szerepet kapott A házinyuszi című vígjátékban, mely meghozta számára a sikert. 2010-ben a Könnyű nőcske filmben játszotta a főszereplőt, alakításáért Golden Globe-díjra jelölték.
Stone az arizonai Scottsdale-ben született Krista és Jeff Stone gyermekeként. Édesanyja háztartásbeli, édesapja építési vállalkozó. Van egy két évvel fiatalabb öccse, Spencer. Már gyerekkorában tagja volt a Valley Youth Színtársulatnak Phoenixben. Először a The Wind in the Willows című darabban szerepelt 11 évesen. Tanulmányait a Sequoya Elementary Schoolban kezdte meg, majd átiratkozott a Cocopah Middle Schoolba. A középiskolásként a Xavier College Preparatoryban tanult, de az első év után magántanuló lett és úgy döntött, hogy Hollywoodba megy és a színészetre koncentrál. Szüleivel ezt a tervét egy powerpoint bemutatóval közölte. 2004 januárjában költözött Los Angelesbe édesanyjával.

Karrier[szerkesztés]
Karrierjét a televízióban indította el, miután megnyerte a VH1 tehetségkutatóban Laurie Partridge szerepét a In Search of the New Partridge Family-ben. A műsor a The New Partridge Family címet kapta és csak egy adást élt meg. Ezt követően olyan tévésorozatokban tűnt fel, mint a Médium, a Már megint Malcolm vagy a Lucky Louie. 2007-ben a Drive szériában kapta meg Violet karakterét, de a sorozatot pár epizód után törölték. Elment a Hősök meghallgatására, ahol Claire Bennet szerepére jelentkezett, de végül Hayden Panettiere-t választották.
A vásznakon 2007-ben mutatkozott be. A Superbad tinivígjátékban Julesként a főszereplő szerelmét testesítette meg. 2008-ban A meztelen dobosban egy banda gitárosát alakította. Szintén ebben az évben került a mozikba A házinyuszi, ahol Anna Faris oldalán játszott. 2009-ben feltűnt Az excsajok szelleme című romantikus komédiában, majd főszerepet játszott a Zombieland horrorvígjátékban is.

Emma Stone a Zombieland világpremierjén 2009-ben
2010-ben új feladatot próbált ki, amikor a Marmaduke című alkotásban egy kutya hangját kölcsönözte. Később a Könnyű nőcske főszerepében láthattuk. A filmben egy középiskolás lányt alakít, aki megbotránkoztatja a tanárait és diáktársait, mivel egy hamis szóbeszéd terjed róla. Alakításáért Golden Globe-díjra jelölték a Legjobb színésznő - vígjáték és musical kategóriában.
2011-ben a nyár folyamán három produkciója is bemutatásra került. A Barátság extrákkal címűben egy cameo szerep erejéig tűnt fel. Az Őrült, dilis, szerelem. vígjátékban olyan hírességek oldalán játszott, mint Steve Carell, Julianne Moore, Ryan Gosling és Marisa Tomei. A segítség dráma Kathryn Stockett regénye alapján készült. Az 1960-as években játszódik a történet és Stone egy fiatal újságírónőt kelt életre.
2012-ben mutatták be A csodálatos Pókembert, melyben Gwen Stacy szerepét ölti magára. 2013-ban a The Croods animációs filmben hallhatjuk a hangját. Majd még ebben az évben a The Gangster Squad produkcióban egy nőt játszik, aki iránt két férfi is érdeklődik, Ryan Gosling rendőr- és Sean Penn gengszterkaraktere.
2016-ban mutatták be a Kaliforniai álom című filmet. Alakításáért Oscar, Golden Globe, SAG és BAFTA-díjat kapott.


Magánélete[szerkesztés]
2007-ben vette meg az első lakását Los Angelesben, majd 2009-ben költözött New Yorkba és jelenleg is itt él. Már gyermekkorában érdekelte a webszerkesztés, a mai napig szívesen foglalkozik vele. 2008-ban ismerte meg a zeneszerző, énekes, és egyben színész párját, Teddy Geigert A meztelen dobos forgatásán. Majd szakítottak és 2010-ben Kieran Culkinnal kezdett randizni. Vele a Paper Man forgatásán ismerkedett meg, de ez a kapcsolat sem bizonyult hosszú életűnek és 2010 őszén szakítottak. 2011-ben A csodálatos Pókember forgatásán ismerkedett meg Andrew Garfielddal, akivel nem csak a filmben, hanem a való életben is egy párt alkottak 2015 őszéig.

Info

Lisa Kudrow

Lisa Valerie Kudrow (/ˈkuːdroʊ/; Los Angeles, 1963. július 30. –) amerikai színésznő, humorista, forgatókönyvíró és producer.
Miután több szituációs komédiában, köztük a Cheersben vendégszerepelt, a Megőrülök érted (1993–1999) Ursulájaként vált ismert színésszé. Világhírnévre a Jóbarátok című szitkomban, Phoebe Buffay szerepében tett szert; a sorozattal hat jelölésből egy Primetime Emmy-díjat, tizenkét jelölésből két Screen Actors Guild-díjat, továbbá egy Golden Globe-jelölést kapott.
2005-ben producerként, forgatókönyvíróként és főszereplőként vett részt a HBO A visszatérés című sorozatának elkészítésében. 2014-ben a sorozat egy második évadot is kapott, Kudrow-ot legjobb női főszereplőként mindkét évadért egy-egy Primetime Emmy-díjra jelölték. A 2011 és 2015 között futó Web-Terápia című online vígjátéksorozatot megalkotóként, forgatókönyvíróként és vezető producerként jegyzi.
Filmszerepei közt található a Romy és Michele (1997), a Nem ér a nemem! (1998), a P.S. I Love You (2007), a Rossz szomszédság (2014) és a Rossz szomszédság 2. (2016).

Imdb

Lisa Kudrow

Hardly the dumb blonde of _Romy and Michele's High School Reunion (1997)_ (qv), Lisa was born in Encino, California on July 30, 1963. Her mother, Nedra S. (Stern), was a travel agent, and her father, Lee N. Kudrow, was a physician. Her parents are both from Jewish immigrant families (from Belarus, Russia, and Hungary). Lisa was raised in Tarzana and played varsity-level tennis in high school and college, and is a pool shark who has mastered some of the more difficult trick shots (so beware). She graduated from Vassar College in Poughkeepsie, New York, with a Bachelor of Science degree in Psychobiology. At first, she wanted to pursue a career in research, so she returned to Los Angeles to begin working with her father. However, Lisa got inspired to perform by one of her brother's friends, comedian 'Jon Lovitz' (qv), and so the tall (5' 8") blond-haired, green-eyed beauty entered show biz. Lisa auditioned for the improv theater group, The Groundlings, based in Los Angeles. 'Cynthia Szigeti' (qv), a well-known improv teacher, took Lisa under her wing. In that class, Lisa became a friend of 'Conan O'Brien' (qv). Graduating with honors in 1989, Lisa became a full-fledged member of The Groundlings. Breaking into TV, she got a recurring role as Ursula, the ditsy waitress on _"Mad About You" (1992)_ (qv). This led to her starring role on _"Friends" (1994)_ (qv). In the debut season (1994-95) of _"Friends" (1994)_ (qv), Lisa earned an Emmy nomination as Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series; in 1998, she won that award for her role as Phoebe, the ditsy but lovable folk singer. Lisa has also been nominated for Golden Globe, Screen Actors Guild and American Comedy Awards for her performances. Lisa made the transition to the big screen with a lot of success. In 1997, she starred opposite Oscar winner 'Mira Sorvino' (qv) in the above-mentioned _Romy and Michele's High School Reunion (1997)_ (qv). Lisa garnered more praise for her film work when she got the New York Film Critics Award for her starring role in _The Opposite of Sex (1998)_ (qv). Lisa married Michel Stern, an advertising executive, on May 27, 1995. On May 7, 1998, they were blessed with a son, Julian Murray; they live in Los Angeles.

Info

Malcolm McDowell

Malcolm McDowell (született Malcolm John Taylor) (Horsforth, amely 1974 óta Leeds része, 1943. június 13.) brit színész, aki a klasszikus Mechanikus narancs című film főszerepével vált ismertté. Malcolm John Taylor néven Horsforthban, West Riding of Yorkshire-ban született. Anyja Edna McDowell szállodás, apja Charles Taylor kocsmáros volt. Hárman voltak testvérek, nővére Gloria, húga Judy.[1][2][3] Előbb szülei kocsmájában dolgozott, majd kávékereskedő lett. Tanulmányait a Londoni Zeneművészeti Akadémián végezte. Mint színész első alkalommal 1964-ben a televíziós sorozatban, a Crossroadsban jelent meg, első nagyjátékfilmje 1968-ban a Ha… volt. Leghíresebb szerepei 1971-ben Alex főszerepe Stanley Kubrick Mechanikus narancsában (A Clockwork Orange) és 1979-ben a Caligula botrányfilmben voltak. A Clockwork Orange-ban betöltött szerepére McDowellt Golden Globe-díj-ra jelölték.[4] 1993-ban együtt játszott Tahnee Welch és Huth Granttel az Éjszakai vonat a pokolba című thrillerben. 2007-ben csatlakozott John Carpenter Halloween darabja remake-jéhez dr. Sam Loomis pszichiátert alakítva, az elhunyt Donald Pleasence helyett. A Star Trek: Nemzedékekben játszotta a tudós dr. Sorant, aki megöli Kirk kapitányt a film végén. A South Park sorozat Nagy remények című epizódjában egy apró megjelenése volt történetíróként. 2009 decemberében Corey Taylor Snuff című kisfilmjében szerepelt.[5] 2011 novembere óta mindössze a Fangoria havonta egyszer 45 perces rádiójáték-novella sorozatban, a Holtidő történetekekben szerepel.[6] 2012 márciusában csillagot kapott a Hollywood Walk of Fame-en film kategóriában (a Hollywood Boulevard, 6714. alatt).

Magánélete[szerkesztés]
1975-től 1980-ig Margot Bennett színésznővel voltak házasok. Második felesége 1980 és 1990 között Mary Steenburgen színésznő volt. Ebből a házasságból két gyermeke született, Lilly McDowell (* 1981) színésznő és a színész Charlie McDowell (* 1983). 1991 óta Kelley Kuhr a neje. Ebből a házasságból még három gyermek született. A család a kaliforniai Ojaiban él.
McDowell Alexander Siddig színész nagybátyja, aki dr. Julian Bashirt alakította a Star Trek: Deep Space Nine sorozatban.

Az 1980-as évek elején McDowellt alkohol- és a kokain-elvonókúrán kezelték.

Imdb

Malcolm McDowell

Malcolm John Taylor was born on June 13, 1943 in Leeds, England, to working-class parents Edna (McDowell), a hotelier, and Charles Taylor, a publican. His father was an alcoholic. Malcolm hated his parents' ways. His father was keen to send his son to private school to give him a good start in life, so Malcolm was packed off to boarding school at age 11. He attended the Tunbridge Boarding School and the Cannock House School in Eltham, Kent. At school, he was beaten with the slipper or cane every Monday for his waywardness. Whilst at school, he decided that he wanted to become an actor; it was also around this time that his love for race cars began. He attended the London Academy of Music and Art to study acting. Meanwhile, he worked at his parents' pub but lost his job when the pub went bankrupt, his father drinking all the profits. He then had a variety of jobs, from coffee salesman to messenger. His first big-screen role was in _Poor Cow (1967)_ (qv), although his two-minute scene was ultimately cut from the completed film. Soon after, he caught the attention of director 'Lindsay Anderson (I)' (qv) who cast him in the role of a rebellious student in his film _If.... (1968)_ (qv). The film catapulted Malcolm to stardom in Britain but failed everywhere else. He was so enthusiastic about the film's success that he wanted to do another right away. He began writing what would become the semi-autobiographical _O Lucky Man! (1973)_ (qv). Meanwhile, he starred as the infamous Alex DeLarge in 'Stanley Kubrick' (qv)'s controversial _A Clockwork Orange (1971)_ (qv), a role that caused him to be typecast as a manic psychopathic villain. In early 1976, he spent nearly a year working on what would later be one of the most infamous films of all time, the semi-pornographic _Caligola (1979)_ (qv), financed by Penthouse magazine founder 'Bob Guccione' (qv). Around that time, the British film industry collapsed, forcing him to flee to America to continue working. His first American film was _Time After Time (1979)_ (qv). He then did _Britannia Hospital (1982)_ (qv), the last part of 'Lindsay Anderson (I)' (qv)'s working-class trilogy that started with _If.... (1968)_ (qv). In the mid-1980s, the years of alcohol and drug abuse, including $1000 a week on cocaine, caught up with him. Years of abuse took its toll on him; his black hairs were now grey. Looking older than he really was, nobody wanted to cast him for playing younger roles. The big roles having dried up, he did many B-rated movies. The 1990s were kinder to him, though. In 1994, he was cast as Dr. Tolian Soran, the man who killed Captain James T. Kirk in _Star Trek: Generations (1994)_ (qv). He was back on the track, playing villains again. He played another in the classic BBC miniseries _"Our Friends in the North" (1996)_ (qv). Today, with more than 100 films under his belt, he is one of the greatest actors in America. He still does not have American citizenship, but he likes the no-nonsense American ways. He resides in the northern suburbs of Los Angeles, California.

Info

Penn Badgley

Penn Dayton Badgley[1] (born November 1, 1986) is an American actor and musician. He is best known for his role as Dan Humphrey in The CW teen drama series Gossip Girl (2007–12) and as Joe Goldberg in the Netflix thriller series You (2018–present).

Badgley has also appeared in a number of films, including John Tucker Must Die (2006), The Stepfather (2009), Easy A (2010), Margin Call (2011), and Greetings from Tim Buckley (2012). He is also the lead singer for Brooklyn-based indie band MOTHXR. Their studio album Centerfold was released in 2016.

Imdb

Penn Badgley

Penn Badgley was born in Baltimore, Maryland, to 'Lynne Murphy Badgley' (qv) and Duff Badgley, who worked as a newspaper reporter and carpenter. Badgley split his childhood years between Richmond, Virginia. and Seattle, Washington. In Seattle, he was involved in the Seattle Children's Theater and did voice-overs for a children's radio station. It was through these experiences that Badgley discovered his love of acting. This passion brought him one summer to Hollywood, where he landed an agent and his first big break guest-starring on _"Will & Grace" (1998)_ (qv). After relocating with his mother to Los Angeles, Badgley secured several recurring roles on _"The Young and the Restless" (1973)_ (qv), _"The Brothers Garcia" (2000)_ (qv), and _"Daddio" (2000)_ (qv). Badgley lives in New York City. At the age of 14, Penn completed his California High School Proficiency Exam and began attending Santa Monica City College. Also musically gifted, he enjoys singing, writing, and playing the guitar. In his spare time, Badgley likes to go skateboarding, surfing, skiing and snowboarding.