Lépjen be a TV-zés világába!
2019. augusztus 18. vasárnap 21:43

Lilli, a kis boszorkány – A sárkány és a mágikus könyv

Hexe Lilli 1 - Der Drache und das magische Buch

színes, magyarul beszélő, német mesefilm, 2009., hossz: 89 perc

A népszerű német gyerekkönyv alapján a filmvásznon is megelevenednek Lilli, a talpraesett varázslólány mesés történetei.

Az árnyerdőben garázdálkodik Jeromos, az állítólagos nagy varázsló. Egyesek szerint csak egy kontár, akinek az a legnagyobb trükkje, hogy átváltozik valaki mássá, de ez sem tart sokáig. Jeromos mindenáron meg akarja kaparintani Surulunda varázskönyvét, mert azzal felépíthetné a világuralom-gépet. Az öreg boszorkány már tud vigyázni a könyvre, keresnie kell egy méltó utódot. Hektorra, az egyfejű sárkányra bízza, amíg az új boszorkánytanoncnak le nem telik a próbaideje...

A német gyerekirodalom varázslótanonc-sorozata, csaknem egy évtizeddel megelőzte a Harry Potter-könyvek születését, de a Harry Potter-filmek sikere kellett ahhoz, hogy "Hexe Lilli" kalandjait filmre is vigyék. Lilli, egy igazi kis boszilány. Az igencsak népszerű, milliós példányban elkelt gyerekkönyv írója Knister. Az első moziverziója is Knister könyve alapján készült, melynek címe: A sárkány és a mágikus könyv.
Lilli legjobb barátja Hektor, a repülő sárkány, az ég királya. Lilli, a talpraesett varázslólány mesés történetei megelevenednek a filmvásznon is, a gyerekek örömére. Természetesen Hektor, a zöldfülű sárkány a legjobb repülő egész árnyerdőben. A berepülés Surulunda kertjébe egy kicsit viharos ugyan, a napon száradó fehér lepedőknek annyi. Igaz, Hektornak nagy a pocakja és nem tipikusan a hétfejű sárkányra hasonlít, mivel hogy egyfejű. Surulunda szerint Hektornak lezuhanó izmai vannak és nem repülői izmai. Egy napon Surulunda házába betoppan egy szép szőke, fiatal lány. Surulunda több mint 100 éve nem látott már embert, pedig Surulunda már 427 éves. Jeromos, az állítólagos nagy varázsló is az erdőben gazrázdálkodik, aki Surulunda szerint csak egy kontár. A legnagyobb trükkje, hogy átváltozik valaki mássá, de ez sem tart sokáig, mert nyomban Jeromos lesz belőle megint. Segédjét pedig kutyává változtatta. Surulunda elárulja a váratlan jövevénynek, hogy Jeromos mindenáron meg akarja kaparintani a varázskönyvét, de azt ugyan elfelejtheti. Ha Jeromos megkaparinthatná a varázskönyvet, akkor felépíthetné a világuralom-gépet. Az pedig katasztrófához vezetne. Surulunda túl öreg ahhoz, hogy vigyázni tudjon a varázskönyvre. Surulunda nem vesztegetheti tovább az időt, keresnie kell egy méltó utódot... Hektort, a zöldfülűt fontos feladattal bízza meg, neki kell vigyáznia a mágikus könyvre, amíg az új boszinak le nem telik a próbaideje.

Szereted?

 

Stáb

  • rendező: Stefan Ruzowitzky